Portfoliopluginet uppladdat till WordPress

Äntligen börjar det plugin jag skapat som en skoluppgift, och också använder här på sidan till min portfolio, bli klart! Nu ligger det uppladdat hos WordPress.org och inväntar granskning. Förhoppningsvis kan det godkännas relativt snart, så att även andra kan använda sig av det.

Kortfattat är pluginet tänkt att användas som en portfolio som består av bilder från ett Instagramkonto, med möjligheten att filtrera ut enbart de bilder som är taggade med en hashtag man som användare själv väljer. Se bilden nedan.

 

Bild av portfoliopluginet

 

Pluginet är framtaget som en uppgift i de avslutande kurserna på Webbprogrammerarprogrammets första år. Jag har byggt det i PHP och JavaScript, tillsammans med HTML och CSS. Som jag skrev i ett tidigare inlägg är det här mitt första egna arbete med WordPress. Jag började med att ta fram grunderna för temat som används på den här webbplatsen, eftersom det var den enklare av de två uppgifterna jag tog mig an, för att därefter arbeta med pluginet.

Jag har lärt mig massor på vägen. Det roligaste har varit att börja arbeta med WordPress och PHP, vilka är två nya områden för mig. Det mest lärorika har varit att arbeta strukturerat, i en agil arbetsprocess med mycket testning under arbetets gång. Det svåraste har varit att få pluginet att fungera bra med andra teman installerade förutom mitt eget. Nu känner jag mig ändå tillräckligt klar för att släppa en första version, och håller därför tummar och tår för att WordPress kommer godkänna det och låta mig publicera det i deras pluginbibliotek.