Så installerar du Portfolio Plugin

Att arbeta med plugin i WordPress är ibland lite knivigt, då plugin tas fram av många olika utvecklare och därför har sina egna inställningsförfaranden. Därför har jag här tagit fram en enkel guide som visar hur du steg för steg går igenom inställningarna för att komma igång med mitt portfolioplugin.

Leta rätt på Portfolio Plugin i WordPress tilläggssida

Börja med att gå till sidan Tillägg och välj Lägg till nytt. Sök efter Portfolio Plugin och klicka på Installera nu. Efter att pluginet installerats klickar du på Aktivera tillägg.

Bild av tilläggssidan i WordPress där Portfolio Plugin sökts efterGör inställningar för pluginet

Gå till pluginets inställningssida via Inställningar – Instagram Portfolio. Nu är första steget att ta sig till Instagram och ge pluginet åtkomst till ditt Instagramkonto. Klicka på länken i rutan Settings – Basic. Du hamnar nu hos Instagram. Är du inloggad på ditt konto kan du direkt välja att godkänna att pluginet kommer åt dina bilder, annars får du först logga in. När du godkänt hamnar du på en ny sida där du får tag på din Access Token och ditt User ID. Kopiera dessa värden och klistra in i pluginets inställningssida i WordPress.

Inställningssidan för Portfolio PluginVid fältet för hashtag väljer du om du vill filtrera ut enbart bilder du taggat med en viss hashtag. Fyll då i den hashtagen, men utan fyrkant före, som i exemplet ovan.

Under Show content from Instagram kan du välja om bildens publiceringsdatum och beskrivande text från Instagram ska visas. Kryssar du i rutorna så visas de, och vill du att de ska vara dolda lämnar du de urkryssade. Klicka på Save.

Publicera pluginet på en sida

Nästa steg är att få pluginet att faktiskt visas på en sida, som beskrivs i rutan Display your portfolio på pluginets inställningssida. Skapa en ny sida i WordPress och klistra in shortcoden som anges på sidan, inuti hakparenteser. Publicera sidan, och du är igång! Jag kan tyvärr inte skriva shortcoden i klartext här, då det innebär att jag publicerar min portfolio här 🙂 Se bilden nedan. Om du vill ange hur många bilder som ska visas lägger du till parametern count=”en siffra”. Anger du inte count så visas 24 bilder, eller så många bilder som finns på ditt konto om du har färre än 24.

Bild av shortcode inklistrad på en sida i WordPressBesök sidan!

Nu är du igång! Besök sidan för att dubbelkolla att allt blev som du tänkt dig. Hör av dig till mig via sidan Kontakt om du har några frågor, eller stöter på något problem.